Katrien Claus wordt nieuwe schepen van sport, jeugd en vaderlandslievende verenigingen

Geplaatst op 5/10/2015
Categorie: Algemeen

Eedaflegging Katrien Claus

Tijdens de gemeenteraadszitting van 1 oktober legde Katrien Claus de eed af als nieuwe schepen van sport, jeugd en vaderlandslievende verenigingen.

Katrien zetelt in de gemeenteraad sedert de herverkiezingen van april 2007. Door het aftreden van Karine Fack wordt zij nu voor het eerst schepen.

Katrien werkt als L.O.-leerkracht in het Sint-Jozefinstituut te Wetteren en is de schoonzus van ex-schepen van financiën Annemie De Smet.

Katrien verwoordde haar intenties als nieuwe schepen als volgt:

"Geachte voorzitter, beste collega's,
 
Een nieuwe uitdaging ligt voor mij in de mij niet geheel onbekende wereld van sport,  jeugd en verenigingsleven.
Als jonge tiener was ik reeds actief in de leiding en de groepsleiding van KSJ Wetteren. Mijn vakanties werden gevuld met het organiseren van kampen en speelpleinwerking. 
Als twintiger begon ik als sportleerkracht in het Sint-Jozefinstituut in Wetteren. Nog steeds probeer ik, dag in, dag uit, jonge mensen sportief te stimuleren en te leiden naar een gezonde leefstijl.  
Als volleybalspeelster bij Jong Wethra leerde ik dat samenspel en samenhorigheid, gecombineerd met persoonlijke inzet, de beste manieren zijn om te winnen. Tegelijkertijd leer je dat ook verliezen deel uitmaakt van het spel.
De voorbije jaren hebben mij geleerd dat dit ook zo is in de politiek. 
Niemand heeft de waarheid in pacht. Wij kunnen dan wel af en toe van mening verschillen of het zelfs grondig oneens zijn, maar toch blijf ik overtuigd van het feit dat elke vertegenwoordiger in deze raad het beste voorheeft met onze gemeente.
Belangrijk is dat je je steeds positief blijft opstellen. Daar bereik je het meeste mee.
Empathie, passie en inzet zijn mijn sleutelwoorden.  Op die manier wil ik samenwerken met alle mensen -  politiekers, ambtenaren en vooral de honderden vrijwilligers - die op dit moment het verhaal van Wetteren schrijven. Ik ga voor een Wetteren waar ook de recreatieve sporter zijn plaats heeft, een Wetteren waar jonge mensen ruimte en ondersteuning vinden op hun weg naar volwassenheid, een Wetteren waar het verenigingsleven de beste omkadering krijgt en waar mensen zonder thuis kunnen thuiskomen...
Ik ga voor een gemeente met een hart, waar het goed is om te werken, te leven en te ontspannen.
Ik hoop dat jullie mij daarin willen steunen."
 
CD&V-Wetteren wenst je alle succes toe, Katrien!
 

<< Terug

Content Management Powered by CuteNews