Bram DE WINNE


Jongerenkandidaat - Uittredend gemeenteraadslid


Kattestraat 9, Wetteren

0472/47 98 88

bram.dewinneREMOVE@cdenv-REMOVEwetteren.be

www.facebook.com/bramdewinne2018

Bram De Winne is met zijn 29 jaar het jongste gemeenteraadslid van CD&V in Wetteren. De jongste zijn is hij echter gewoon, na Bart, Joke, Gert en Jan is hij namelijk het vijfde kind van Herman De Winne en Lieve Verschooris.
Een groot deel van zijn jeugd bracht hij door in Massemen waar hij naar de kleuter- en lagere school ging en lid was van de scouts, later werd hij er ook leider en groepsleider.
Daarnaast was hij ook geƫngageerd in het jeugdwerk als voorzitter van jeugdhuis JOC Exixion en de jeugdraad.
Door zijn vrijwillig engagement en interesse in politiek besliste Bram om, na zijn middelbare studies in het Sint-Gertrudis college, de masteropleiding Bestuurskunde te volgen in Gent.
Enkele jaren later studeerde hij ook in Leuven af als master in Overheidsmanagement.
Bram woont sinds enkele jaren in het centrum van Wetteren, samen met zijn vriendin Ruth en hun hond Lou. Beroepsmatig werkt hij voor de Provincie Oost-Vlaanderen als expert-coƶrdinator economie.
Komende uit een christen-democratische familie, met onder andere zijn nonkel Paul De Winne die ex-schepen en voorzitter is in Lede, moest hij niet lang twijfelen toen hem in 2012 werd gevraagd om plaats te nemen op de CD&V-lijst.
Twee jaar later werd hij gemeenteraadslid en commissievoorzitter voor sport en jeugd.
Als jongerenvoorzitter van CD&V Wetteren is hij enorm tevreden met het aantal jonge kandidaten op de lijst. Niet alleen omdat ze 'jong' zijn maar ook omdat Phaedra, Emiel, Eline en Bavo de nodige kwaliteiten hebben om in de toekomst mee beleid te voeren in Wetteren.