Dirk FACKEdeschoolstraat 6, Wetteren

0472/34 46 94

dirk.fackREMOVE@cdenv-REMOVEwetteren.be

Dirk Fack is een duizendpoot. Zaken doen, mensen naar zich toe halen, helpen, zit hem in het bloed.
Als je het letterlijk toepast zou je kunnen zeggen dat zijn “broodje gebakken is” en dat was ook zo jaren geleden, want hij runde een bakkerij op Wetteren-ten-Ede, trok overdag met zijn brood naar de klanten en ’s nachts en onder de morgen bakte hij, tot hij het bakken voor bekeken hield.
Hij startte ook een krantenzaak, maakte zijn kinderen enthousiast voor het handel drijven en voor de “broodnodige” stiel.
Zaken doen als bakker is niet meer hetzelfde als vroeger en dat vindt Dirk doodjammer. Het is niet meer op mensenmaat, maar de industrie walst de kleine zaken plat en neemt alles over.
De samenleving zoals ze vandaag aangeboden wordt, hindert Dirk. “Vroeger leefden we meer met elkaar, nu liever zonder elkaar”. Het broodnodige contact verwatert en verdwijnt, zelfs in het verenigingsleven.
Hij hoopt dat jonge mensen het kunnen doen kenteren, want een maatschappij-zonder-elkaar is niet leefbaar. “We zijn geen robotten!”
Dirk is gehuwd met Lutgart De Keulenaer, is vader van 2 zonen, Wouter en Maarten, en trotse opa van Hayden.
Toch denkt Dirk Fack er met plezier aan terug: lekkere dingen bakken, rondtrekken bij de mensen, een praatje slaan, hen raad geven en helpen.
Het is zowat het DNA van de familie, want zijn zuster Karine was jarenlang schepen van sport en jeugd voor de Wetterse CD&V. Hij woonde en werkte wel op ten Ede, maar zijn domein was het hele grondgebied van Wetteren. Iedereen kent hem.
Hij kent dus best de noden van Wetteren, de specifieke wensen van alle wijken afzonderlijk.
Omdat hij veel “op de baan” was, weet hij hoe belangrijk veilig verkeer is. Veiligheid primeert: dus opsporen van conflictsituaties voor fietsers.
Zijn belangstelling gaat ook uit - hoe kan het anders - naar de middenstand. “Veel mensen moeten risico’s nemen om te investeren en de vraag is of ze altijd kunnen rekenen op ondersteuning.”
Ook jeugd- en sportwerking moet gestimuleerd worden. Dirk is een gangmaker in het sociale en sportieve gebeuren van Ten-Ede, was ook een tijdlang voorzitter. Hij is medestichter van wielerclub “Wetterse Dakwerken” en organiseert al 15 jaar de wielerwedstrijden in Wetteren Ten-Ede.
Zeer recent heeft hij, samen met zijn zoon Maarten de VZW “Voor elkaar, met elkaar” opgericht.
Er is dus veel werk aan de winkel en daar wil Dirk Fack zich voor de volle honderd percent voor inzetten. Niet enkel ten-Ede, maar heel Wetteren rekent op hem.