Hilde DE GRAEVE


Uittredend gemeenteraadslid


Serskampsteenweg 57, Wetteren

0475/66 93 59

hilde.degraeveREMOVE@cdenv-REMOVEwetteren.be

www.facebook.com/hilde.degraeve.3

Hilde De Graeve kan haar afkomst moeilijk verbergen.
Zij groeide, samen met haar tweelingzus, op in een familie die jarenlang een belangrijke rol speelde in het Wetterse verenigingsleven. Zo werden het “Werkmanshuis” en de aansluitende organisaties van de christelijke beweging ook een deel van hààr leven. Zij is voortrekker van beweging.net, werd in 2015 voorzitter van de Wetterse CM-afdeling en is actief lid van de Okra-afdeling Christus Koning.
Beroepshalve is zij al 34 jaar te werk gesteld bij Familiehulp.
“Mensen bezoeken, verzorgen, in de watten leggen, dat is mijn leven; daar trek ik mij aan op, daar haal ik mijn energie uit”, zegt Hilde. “Mijn grootste betrachting is mensen samen brengen en samen houden, zodat ze niet vereenzamen. En daar wil ik alles aan doen.”
Zij krijgt het op de heupen van schijnheiligheid, louche praktijken, onrechtvaardigheid en oppervlakkigheid.
Hilde gaat recht-door-zee, zegt zonder schroom waar het op staat.
Een ruwe bast met een hart van goud, zo kunnen we Hilde het best omschrijven.
Jarenlang was zij voorzitster van Fairtrade Wetteren, totdat ze in 2015 gemeenteraadslid werd. En als grote dierenliefhebster, is zij nu nog steeds actief als ondervoorzitster in hondenclub “De Bewaker” in Massemen.
Wandelen en fietsen zijn haar hobby’s, maar het liefst van al doet ze een terrasje “om nog eens onder de mensen te zijn.”
“Ik weet dat mijn voorkeur genetisch bepaald is, maar, wat mij betreft, blijft CD&V met voorsprong dé volkspartij van Vlaanderen.”
En daarom wil Hilde haar schouders zetten onder de Wetterse CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.