Katrien CLAUS


Uittredend schepen


Kapellendries 66, Wetteren

09/369 51 87

katrien.clausREMOVE@cdenv-REMOVEwetteren.be

www.facebook.com/katrien.claus.9

Katrien Claus is een Wetteraar in hart en nieren, zij heeft nooit elders gewoond of gewerkt.
Haar jeugd bracht ze door in het centrum. Ze groeide op in een groot gezin en leerde al van kindsbeen af haar sociale vaardigheden in de bloemenwinkel van haar ouders.
Na haar huwelijk met Wim De Smet, verhuisde ze naar Overschelde, waar zij nu nog steeds woont.
Zij studeerde lichamelijke opvoeding en is al bijna 40 jaar sportleerkracht in de secundaire afdeling van het Sint-Jozefinstituut.
Katrien zetelt sedert 2010 in de Wetterse gemeenteraad en werd in 2015 schepen van Sport, Jeugd en Vaderlandslievende verenigingen.
Als schepen van sport wil zij sport laagdrempelig en betaalbaar houden. Voor jongeren en senioren, voor validen en G-sporters, competitief en recreatief, kortom voor iedereen; elke Wetteraar moet kunnen ervaren hoe zalig sporten en bewegen kan zijn.
En Wetteren heeft daar alle troeven voor: een uitstekende accomodatie voor indoor- en outdoorsporten, een binnen- en een buitenzwembad, en binnenkort een volwaardig skateterrein. Een accomodatie die vele gemeenten ons benijden!
In het domein jeugd focust Katrien vooral op de niet georganiseerde jeugd en de minder kansrijke jongeren. Ook zij moeten toeleiding krijgen tot het vrijetijdsaanbod van de gemeente.
Katrien heeft een boontje voor buurtwerking en, als zij daar de kans toe krijgt, wil zij daar in de volgende bestuursperiode volop op inzetten.